De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3955-de-kuiper-terberg.jpeg

Op weg naar emissieloze uitvoering projecten

Eind april 2023 heeft De Kuiper Infrabouw opdracht gegeven voor de ombouw van een Liebherr 926 graafmachine naar waterstof. Deze innovatieve transitie zal door Terberg Techniek uit IJsselstein worden uitgevoerd. De oplevering wordt verwacht in het najaar van 2023.

Waterstof
De directie van De Kuiper Infrabouw heeft bewust gekozen voor waterstof, omdat zij overtuigd is dat waterstof dé energiedrager is van de toekomst voor dergelijke zware machines. De inzet van deze techniek maakt De Kuiper Infrabouw tot een van de koplopers in de klasse van de 27-tons rupsgraafmachines.

Samenwerking
Het officiële moment van opdracht markeert de start van een duurzame samenwerking tussen beide bedrijven. De overeenkomende visie, om te gaan voor langdurige relaties, vormt de basis van deze samenwerking.

Terberg Techniek, specialist in voertuigmodificatie, heeft ruime ervaring met het ombouwen van zware machines van diesel naar elektrisch, met een waterstof brandstofcel. De H2 PowerPack waterstofoplossing is speciaal door Terberg ontwikkeld voor machines in de bouw.

Natura 2000
De Kuiper Infrabouw is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van kunstwerken waaronder gemalen, bruggen, stuwen en vispassages. Veel van deze kunstwerken worden gebouwd in of nabij natuurgebieden. De vraag naar emissieloze uitvoering neemt snel toe om de nodige vergunningen te kunnen verkrijgen voor de bouw van deze kunstwerken.

Mede dankzij de ombouw van deze machine naar zero-emissie wordt het mogelijk projecten uit te voeren in of nabij natura 2000 gebieden. De Liebherr op waterstof wordt als eerste ingezet bij de realisatie van Gemaal Pannerling in de uiterwaarden van het Pannerdensch kanaal, in opdracht van Waterschap Rivierenland.

Heeft u ook een project wat emissieloos uitgevoerd moet worden? Bel vrijblijvend voor een afspraak met Wouter de Kuiper of Jan Willem Meerkerk op 085-0409700

Waarom De Kuiper Infrabouw?

  • Slagvaardig en betrouwbaar familiebedrijf
    Jarenlange ervaring die is opgebouwd in de grond- weg- en waterbouw. 
  • Alle infrastructurele disciplines in huis
    Van ontwerp tot realisatie en onderhoud.
  • Altijd op zoek naar de beste oplossing
    Simpel als het kan, intelligent als het moet.