De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3412-20211113-103628.jpg

Het bruist van de 'groene' energie

Afgelopen periode zijn er twee nieuwe zuinige machines afgeleverd. Een nieuwe Scania knijperauto en een Liebherr 918 mobiele graafmachine. Daarnaast is één van de schaftwagens omgebouwd tot een ‘groene schaftwagen’.

Scania knijperauto

Scania Albasserdam heeft samen met J.L. Muns de kraan en containersysteem opbouwer uit Hardinxveld-Giessendam recent een nieuwe knijperauto afgeleverd. Deze knijperauto is aangeschaft ter vervanging van de huidige knijperauto. De Scania is voorzien van een 520 pk SCR motor, de nieuwste in haar soort met een minimale uitstoot.

De luchtgeveerde 10 tons vooras zorgt samen met de vele andere opties en veiligheidssystemen voor een degelijk comfort voor de bestuurder. De cabine is voorzien van een overdrukunit voor het vervoeren van verontreinigde grond. De vrachtwagen is voorzien van een Palfinger 20 ton meter kraan. Deze nieuwe knijperauto wordt ingezet voor het transport van materiaal en materieel van en naar onze projecten.

Mobiele Liebherr 918

Recent heeft Wynmalen & Hausmann een zeer complete mobiele graafmachine afgeleverd. De mobiele graafmachine is voorzien van een Engcon draai-kantelstuk met gripper en DC2 besturing.

De graafmachine, rondom voorzien van camera’s, is uitgerust met overdrukunit om bodemsaneringen uit te kunnen voeren. Specifiek voor het realiseren van bouwwerken en het plaatsen van damwanden is de graafmachine ook voorzien van steunpoten.

Met deze vervanging werken we tevens aan onze reductiedoelstellingen. Met de schone  en zuinige stage V motor besparen we ruim 30% brandstof op de huidige machine.

Een ‘groene schaft’

Onlangs is één van onze schaftwagens omgebouwd tot een duurzame keet. Op het dak van de keet zijn 6 stuks 365 wp zonnepanelen aangelegd. Deze panelen leveren een vermogen van 2,2 kWp. De opgewekte stroom wordt opgeslagen in drie accucellen met een vermogen van 7,5Kwh

Naast het verlichten en verwarmen van de keet levert de keet ruim voldoende energie voor een bak ‘groene koffie’ en het opladen van de accu’s voor het elektrische handgereedschap. Indien er meer opgewekt dan verbruikt wordt kan de stroom terug geleverd worden aan het net.

Met de komst van deze schaftwagen ‘bruist het bij ons op de bouwplaats van de groene energie’.

Wij wensen onze chauffeur veel veilige kilometers, en onze machinist veel succesvolle draaiuren toe!

‘’Met de aanschaf van de nieuwe vrachtwagen, graafmachine en de duurzame schaftkeet kan De Kuiper Infrabouw de wereld niet alleen mooier maken, maar ook schoner.’’ Directeur Martin de Kuiper

‘’Met de aanschaf van de nieuwe vrachtwagen, graafmachine en de duurzame schaftkeet kan De Kuiper Infrabouw de wereld niet alleen mooier maken, maar ook schoner.’’ Directeur Martin de Kuiper

3411-dkib-kraan-5497.jpg