De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3849-2.jpg

Uitbreiding P+R Heinenoord

Provincie Zuid-Holland schreef een aanbesteding uit voor het uitbreiden van een busstation aan de Reedijk te Heinenoord. Doel van deze uitbreiding is het faciliteren van het openbaar vervoer naar metrostation Rotterdam Zuidplein en treinstation Rotterdam Lombardijen. Meer reizigers kunnen nu het openbaar vervoer verkiezen boven de auto. Dat scheelt files én het levert een forse milieuwinst op.

Capaciteit
Maar liefst 90 auto's kunnen nu gratis parkeren op het nieuwe station. Reizigers kunnen makkelijk overstappen van de auto naar de bus. Dagelijks reizen zo'n 2000 personen vanaf dit station naar Rotterdam en weer terug. Met de aanleg van de P+R wordt deze groep reizigers uitgebreid met forenzen die nu met de auto naar Rotterdam rijden.

Aanpassingen aan het busstation
De Kuiper zorgde voor het bouwrijp maken van de uitbreiding, het grondwerk, de aanleg van infra én complete aankleding van het station met beplanting, verkeersborden en verlichting. Een bestaande kiss en ride voorziening maakt plaats voor moderne busplatformen en ruime parkeergelegenheid voorzien van klimaatadaptieve verharding en een groene uitstraling.

Opening november 2021
Gedeputeerde Frederik van Zevenbergen, wethouder Harry van Waveren en regiobestuurder Ben Dwars van Connexxion hebben onder toeziend oog van het projectteam de nieuwe P+R te Heinenoord geopend. Wethouder van Waveren: "Ik ben blij met deze vernieuwing, het is van groot belang voor de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard."

Aanvulling op dit project in 2022
In aanvulling op de werkzaamheden voor de uitbreiding van het busstation is er in 2022 een nieuwe chauffeursunit geplaatst.

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Provincie Zuid-Holland
 • Locatie
  Heinenoord
 • Uitvoeringsperiode
  2020-2022
 • Bijzonderheden
  - parkeergelegenheid voor 90 auto's
  - klimaatadaptieve verharding
  - aanvullend chauffeursunit geplaatst

"Op basis van mijn ervaringen met de Kuiper Infrabouw, kan ik hen van harte aanbevelenbij andere potentiële opdrachtgevers" 
M.J.L.M. Andriessen - Provincie Zuid-Holland

3847-heinenoord-5925.jpg