De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3301-dia1.jpg

Reconstructie Stratosfeerstraat

In de wijk Sterrenburg is de riolering verouderd en toe aan vervanging. Gemeente Dordrecht wil een toekomstbestendige oplossing die weerextremen aankan. De Kuiper Infrabouw heeft opdracht gekregen voor deze klimaatadaptieve rioolvervanging. Eind september 2021 vangen we aan met de eerste werkzaamheden. Naar verwachting is de Stratosfeerstraat in de wijk Sterrenburg in maart 2022 klaar voor de toekomst.

Beter voor leefomgeving en natuur

De huidige riolering wordt vervangen door een gescheiden riool voor vuilwater en regenwater. Onder de parkeerterreinen realiseren we waterbuffers die ervoor zorgen dat de straten bij hevige regenval niet onderlopen. Deze waterbuffers zijn niet alleen goed voor de leefomgeving, maar ook voor de bodem. Het regenwater wordt namelijk langzaam geïnfiltreerd in de bodem. Overtollig water wordt afgevoerd naar nabij gelegen waterpartijen. Op die manier gaat er geen kostbaar regenwater verloren, maar wordt het teruggegeven aan de natuur. 

Welke werkzaamheden voert De Kuiper Infrabouw uit?

We verwijderen de aanwezige elementenverharding, groenvoorzieningen en de oude riolering. Na het verrichten van grondwerk brengen we een gescheiden rioolstelsel, waterbuffering en de drainage aan. Achtereenvolgend herstellen we het straatwerk weer in oude staat. De gemeente hanteert een zettingsperiode van een jaar , waarna de straat opnieuw zal worden ingericht. Het project omvat (gedeeltelijk) de volgende straten:

 • Stratosfeerstraat
 • Meteoorstraat
 • Grafelijkheidsweg
 • Blaauwweg

Omgevingsinformatie

De bereikbaarheid van de woningen is belangrijk. Daarom werken we in fases en werkvakken. Per fase richten we een werkvak in. Deze werkvakken beperken zich grotendeels tot de rijbaan, waardoor de trottoirs in tact blijven en de woningen bereikbaar blijven. Omdat de Stratosfeerstraat doodlopend is, maken we via de parkeerplaats van het Drechtster College een doorsteek naar de Atmosfeerstraat. Op die manier blijft de Stratosfeerstraat tijdens de werkzaamheden bereikbaar. 

Tijdens de werkzaamheden is het niet mogelijk om te parkeren in het afgesloten werkgebied.

Klik hier voor informatie over het volledige project vanuit Gemeente Dordrecht. 

Waarom De Kuiper Infrabouw?

 • Slagvaardig en betrouwbaar familiebedrijf
  Jarenlange ervaring die is opgebouwd in de grond- weg- en waterbouw. 
 • Alle infrastructurele disciplines in huis
  Van ontwerp tot realisatie en onderhoud.
 • Altijd op zoek naar de beste oplossing
  Simpel als het kan, intelligent als het moet.