De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3319-kuiper-almkerk-6136.jpg

Vervanging Schoenriemsebrug

De oude Schoenriemsebrug aan de Almkerkseweg tussen Almkerk en Woudrichem was versleten en daarom aan vervanging toe. De Kuiper Infrabouw werd uitgenodigd voor de aanbesteding en wist de opdracht voor zich te winnen. Bij de inschrijving was De Kuiper Infrabouw vooral onderscheidend met haar totaaloplossing, gebaseerd op de 3 belangrijkste pijlers planning, omgevingsmanagement en verkeer. 

De totaaloplossing

Voor de nieuwe verkeersbrug heeft De Kuiper Infrabouw een modern ontwerp gemaakt. De nieuwe brug is 1 meter breder, waardoor de verkeersveiligheid is verbeterd. 

Na de goedkeuring van het ontwerp heeft De Kuiper Infrabouw een bypass en noodbrug gerealiseerd langs de bestaande brug. Hierdoor konden de medewerkers hun werkzaamheden onbelemmerd uitvoeren. Het grootste voordeel dat deze maatregel met zich meebracht was dat de drukke, doorgaande weg ongehinderd bereikbaar bleef voor verkeer. Omleidingen en hinder in de nabijgelegen dorpen zijn hiermee voorkomen. De omgeving en het verkeer zijn met deze maatregel volledig ontzorgd. 

Na de sloop van de brug is de nieuwe fundering gerealiseerd. In de tussentijd zijn de prefab elementen op de eigen prefab afdeling van De Kuiper Infrabouw gefabriceerd. Door de toepassing van deze maatregel beloofde De Kuiper Infrabouw een verkortte doorlooptijd van 8 weken. Toen de fundering gereed was, zijn de prefab elementen geplaatst. 

Officiële laatste handeling

Op 12 april 2021 werd door wethouder Roland van Vugt de laatste hand gelegd aan de brug. Met het aandraaien van de laatste moer van de brugleuning en het onthullen van het naambord werd de brug officieel opgesteld. De wethouder was in zijn toespraak lovend over de ''vlekkeloze uitvoering'' van het project. 

Na de openingshandeling heeft De Kuiper Infrabouw de beschoeiing geplaatst, de noodbrug verwijderd en het terrein in oude staat hersteld. Dankzij het voorspoedige verloop van het project is het project slechts binnen 7 weken opgeleverd. 

De juiste verbinding

Tijdens het hele project stond de juiste verbinding centraal. Niet alleen de verbinding over water, maar ook de verbinding in relatie tot de opdrachtgever en de omgeving. Door die relatie voorop te stellen, is een efficiënte totaaloplossing ontworpen. Met dit project bewijst De Kuiper Infrabouw dat zij in haar kracht staat bij totaaloplossingen. 

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Gemeente Altena
 • Locatie
  Almkerk, Woudrichem
 • Uitvoeringsperiode
  7 weken
 • Bijzonderheden
  - Engineering
  - Overspanning 18 meter 
  - Breedte 7,8 meter
  - Realisatie bypass met noodbrug

 

‘’Strak en sterk werk door de mannen van

De Kuiper Infrabouw in de Gemeente Altena.’’

Projectleider Corne Mudde - Gemeente Altena

3318-kuiper-almkerk-6143.jpg