De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2376-20171107-161403.jpg

Reconstructie Blokweer Alblasserdam

De wijk Blokweer 2 in Alblasserdam is in de jaren 80 van de vorige eeuw aangelegd in het gebied aansluitend op de Middelwetering. Dit gebied is van oorsprong een polder met weilanden en watergangen. In de ondergrond bevindt zich een flinke laag veen. Het gevolg hiervan is dat de ondergrond sneller verzakt. De afgelopen jaren is de verzakking zodanig toegenomen (30 – 60 cm) dat er problemen in de wijk zijn ontstaan. Rioleringen zijn verstopt geraakt en de bestrating is steeds verder verzakt. Tijd voor een grondige reconstructie dus! 

Complete rioolvervanging 

Vrijwel de gehele riolering zal vervangen of gerepareerd worden. Daarnaast wordt er naast het bestaande vuilwaterriool een zogenaamd DT-riool aangelegd waar de straatkolken op aangesloten worden. Op deze wijze wordt  zoveel mogelijk relatief schoon regenwater van het openbare gebied naar het oppervlaktewater afgevoerd in plaats van naar de waterzuivering.

Nieuwe infrastructuur

Nadat de riolering vernieuwd is, is de wijk met gemiddeld 20 tot 50 centimeter opgehoogd. Door deze aanpak was het benodigd om alle inrichtingselementen te verplaatsen of te vervangen. Speelplaatsen, groenvakken en zelfs alle beschoeiingen en bruggen zijn meegenomen in de realisatie. Kortom een complete aanpak waarbij de toekomstbestendigheid voor de komende jaren weer geborgd is! 

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Gemeente Alblasserdam 
 • Locatie
  Alblasserdam 
 • Uitvoeringsperiode
  8 maanden 
 • Bijzonderheden
  Ophoging van meer dan 50cm