De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2105-nieuw-lekkerland-2.jpg

Realisatie rioolgemaal en persleiding

Uit een optimalisatiestudie van Waterschap Rivierenland is gebleken dat een verdere centralisatie van het afvalwater in de regio Alblasserdam benodigd was. Een nieuw rioolgemaal in Nieuw- Lekkerland was de oplossing om deze centralisatie mogelijk te maken. Op basis van een Engineer & Construct (E&C) contract heeft De Kuiper Infrabouw de opdracht verworven voor dit project.

Onderhoudsvriendelijk

De belangrijkste kenmerken van het rioolgemaal is dat het een onderhoudsvriendelijk systeem met lage levensduurkosten is. Op basis van de wensen van beheerders en onze praktische ervaring bij de realisatie van andere rioolgemalen is het ontwerp geoptimaliseerd. Vervolgens is in een periode van maar drie maanden het gehele rioolgemaal, inclusief persleiding, gerealiseerd!

Persleiding

Na de realisatie van het rioolgemaal is de nieuwe persleiding aangesloten op de bestaande afvalwaterleiding. Na een succesvolle test is het rioolgemaal officieel in werking gesteld en zijn de omliggende terreinen weer in oorspronkelijke staat hersteld. 

Kenmerken