De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3332-noordwijk-6599.jpg

Realisatie bruggen Offem Zuid

In Noordwijk kunnen de bewoners van de woonwijk Offem Zuid genieten van het statige Noordwijk met het comfort van een groene nieuwbouwwijk. De Kuiper Infrabouw mocht in 2020 haar bijdrage leveren aan de nieuwe wijk met de realisatie van drie karakteristieke verkeersbruggen die de wijk letterlijk met elkaar verbinden. 

Bouwteam

Offem Zuid is een gebied aan de oostelijke kant van Noordwijk en wordt gebruikt voor de bouw van maximaal 750 woningen. De bouw is verdeeld is verschillende fases door verschillende projectontwikkelaars. Tussen de verschillende fases liggen watergangen waarover bruggen gerealiseerd moesten worden.

Het was de wens van Gemeente Noordwijk om een partij te contracteren die haar kon ondersteunen, adviseren en helpen om het ontwerp van de bruggen tot stand te brengen. Daarnaast moest het ontwerp van de bruggen passen binnen het budget. De opdrachtgever koos ervoor om in bouwteam samen te werken om optimaal van de expertise gebruik te kunnen maken. En dat is waar onze organisatie in haar kracht staat. Met onze ontwerpafdeling gingen we direct aan de slag met een praktische aanpak. Door onze ervaring in zowel de ontwerp- als de uitvoeringsfase konden we Gemeente Noordwijk al tijdens de ontwerpfase adviseren over een uitvoerbaar en haalbaar ontwerp. Eveneens maakt deze aanpak de financiële consequenties gelijk duidelijk, waardoor het ontwerp inpasbaar was binnen het beschikbare budget.

Uitvoeringsfase

Na de ontwerpfase konden we starten met de uitvoering. Hiervoor zijn de watergangen gereed gemaakt en hebben we de funderingen aangebracht. Onze prefab afdeling verzorgde intussen de fabricage van de betonnen brugelementen. Gefaseerd konden de brugelementen worden geplaatst. De elementen zijn vervolgens afgewerkt met karakteristiek en gedetailleerd metselwerk. Door het aanbrengen van authentieke leuningen werd de laatste hand aan de statige verkeersbruggen gelegd. De overspanning per brug bedraagt 7 meter bij een breedte van 9 meter.

Resultaat met karakter

Toen we de bruggen in 2020 achter ons lieten, moest de nieuwe wijk nog groeien en verder bebouwd worden. Inmiddels zijn de meeste fases opgeleverd en is de nabije omgeving van de bruggen woonrijp gemaakt, evenals de verkeersbruggen zelf. Het resultaat van dit project zijn drie fraaie bruggen die het statige karakter van Offem Zuid versterken, maar ook verbindt met de mensen. ‘’Zo zijn we in staat de allerbeste verbinding te maken. Simpel als het kan, intelligent als het moet.’’

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Gemeente Noordwijk
 • Locatie
  Offem Zuid, Noordwijk
 • Uitvoeringsperiode
  7 maanden
 • Bijzonderheden
  - Bouwteam
  - Ontwerp
  - Prefabricage door eigen afdeling
  - Overspanning: 7 meter
  - Breedte: 9 meter

 

3333-noordwijk-6613.jpg