De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2669-a9786300.jpg

Nieuwbouw opslagsilo Ecocem

Aan de Graanweg op het industrieterrein in Moerdijk is een nieuwe opslagsilo gebouwd voor Ecocem. Deze silo met een opslagcapaciteit van 4000 m3 wordt gebruikt voor tussenopslag van duurzaam bindmiddel. Dit bindmiddel wordt toegepast in betonmengsels als vervanger voor cement. Naast deze silo is tevens een verladingssilo gerealiseerd in combinatie met een weegbrug. De Kuiper Infrabouw heeft voor Ecocem het complete betonwerk, grondwerk en de terreinverhardingen gerealiseerd.

Betonwerk prefab en in situ
Voor de opslagsilo is een fundering gerealiseerd met een diameter van circa 22 meter. In deze fundering is een stalen ring opgenomen waar de opslagsilo op bevestigd is. Naast de opslagsilo is een fundering gerealiseerd voor de weegbrug in combinatie met de verladingssilo. De naastliggende technische ruimte is geprefabriceerd in de werkplaats van De Kuiper Infrabouw. De leidingen naar de silo zijn aangelegd in betonnen leidinggoten die eveneens in eigen beheer geproduceerd zijn. In de stalen opslagsilo is een constructie aangebracht bestaande uit vulbeton met daarop een constructievloer. De stalen schil van de silo is over een hoogte van 10 meter gevuld met beton

Reconstructie toegangsweg
Tijdens de realisatie van het betonwerk is een aanvullende opdracht ontvangen voor de reconstructie van de toegangsweg naar de silo. Langs deze weg is een gootconstructie aangelegd die geschikt is voor het schoonmaken middels een shovel. In de goot zijn slibvangputten aangebracht met een inhoud van circa 10 m3.

Resultaat telt
De tijdsdruk was enorm hoog en een goede planning was dan ook van groot belang voor een vlotte realisatie. De Kuiper Infrabouw slaagde in zijn opzet en het resultaat mag gezien worden.

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Ecocem Benelux B.V. 
 • Locatie
  Industriegebied Moerdijk 
 • Uitvoeringsperiode
  6 maanden   
 • Bijzonderheden

  - Totaal ruim 1500 m3 beton verwerkt
  - 95.000 kilo betonijzer verwerkt
  - 2 stuks zandvangputten gerealiseerd
  - 80 meter leidinggoot gerealiseerd