De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3182-20210428-064319.jpg

Vervanging kademuur

In opdracht van Gemeente Molenlanden realiseerde De Kuiper Infrabouw een nieuwe kademuur aan de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf. Met het resultaat maakte De Kuiper Infrabouw de wereld niet alleen een stukje mooier, maar zijn ook de betrokkenen blij gemaakt. Een succesvol project door een succesvolle samenwerking!

Gunning

De oude kademuur aan de Graafdijk Oost in Molenaarsgraaf was op diverse plekken gescheurd en daarom toe aan vervanging. Op basis van de beste EMVI-score heeft De Kuiper Infrabouw in 2020 het werk gegund gekregen. In het plan van aanpak lag naast de kwaliteit van de nieuwe kademuur ook een grote focus op de projectomgeving.

Uitvoering

Omdat Graafdijk Oost een belangrijke verbinding vormt tussen verschillende dorpskernen, moest de verbinding 100% bereikbaar blijven tijdens de uitvoering. Om de bereikbaarheid te borgen, heeft De Kuiper Infrabouw het project hoofdzakelijk vanaf het water gerealiseerd.

De Kuiper Infrabouw heeft de asfaltverharding opgebroken en een nieuwe elementenverharding aangebracht. De oude oeverbescherming is vervangen door een stalen damwand met betonnen hangschort. Onder de Nieuwe Dam is de duiker verlengd. Terwijl deze werkzaamheden in volle gang waren, vond de productie van de prefab hangschorten plaats op de eigen prefab afdeling.  Doordat het metselwerk is meegenomen in het prefab proces, konden de voorhanghangschorten en deksloven compleet worden aangebracht op de projectlocatie. Door deze efficiënte werkwijze is onnodige hinder voor de projectomgeving voorkomen.

Een mooiere wereld met blije mensen

Gedurende het project en de oplevering was opdrachtgever Gemeente Molenlanden uitermate tevreden over de samenwerking en het resultaat. Door een adequate aanpak waarbij De Kuiper Infrabouw actief de omgeving informeerde, zijn geen klachten uit de omgeving gemeld.

Met dit project laat De Kuiper Infrabouw niet alleen zien dat zij de juiste verbinding legt tussen land en water, maar ook tussen de opdrachtgever en omgeving. Vanuit de overtuiging om te ontzorgen, is met het resultaat de wereld niet alleen een stukje mooier gemaakt, maar zijn ook de betrokkenen blij gemaakt. Dat is één van de diepere drijfveren waarvoor De Kuiper Infrabouw zich iedere dag inzet.

‘’Door een uitstekende samenwerking hebben we een prachtige kademuur gerealiseerd.’’

Peter Verwoert - Projectleider Gemeente Molenlanden