De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2289-merwebolder-foto.jpg

Inrichting terreinen ASVZ

Een bijzonder project op een bijzondere locatie! Op een terrein van een zorginstelling met een oppervlakte van ruim drie hectare werd in de afgelopen twee jaar een grondige herinrichting uitgevoerd. Van het vervangen van het hoofdriool tot de kleinste inrichtingsdetails. Het project had het allemaal! 

Wat is er gebeurd in de afgelopen twee jaar? 

Het buitenterrein van locatie Merwebolder was toe aan vernieuwing. Op het terrein zijn een groot aantal gebouwen en woningen aanwezig voor cliënten met een verstandelijke beperking. Tijdens de uitvoeringsperiode is de gehele buitenruimte opnieuw ingericht waarbij gebruik werd gemaakt van architectonische inrichtingselementen. Het project bestaat uit de volgende onderdelen: herinrichting Paviljoens, realisatie fundatie en bovenbouw Muziekpaviljoen, herinrichting buitenruimte,  bouw- en woonrijp maken Moestuin, herinrichting paardenbak en tot slot de herinrichting van de  Spinnershoek. Op de foto's onder dit project wordt de schaal en het prachtige resultaat van de werkzaamheden zichtbaar. 

Omgevingsmanagement en veiligheid

Omgevingsmanagement was binnen het project een belangrijk onderdeel. We hadden te maken met de bewoners (verstandelijk beperkt), bezoekers en leveranciers van ASVZ. Bij de fasering is rekening gehouden met de borging van een doorlopende bereikbaarheid. Naast omgevingsmanagement zijn strenge veiligheidsmaatregelen toegepast om de veiligheid van de kwetsbare bewoners, bezoekers en leveranciers van het ASVZ met 100% te kunnen garanderen. Onze medewerkers en leveranciers zijn daarom gedurende het project consequent geïnstrueerd en gecontroleerd op naleving van het veiligheidsprotocol.

Werken als (bouw)team 

In samenspraak met de opdrachtgever zijn er tijdens de uitvoering een aantal variantenstudies met uiteenlopende ontwerpoplossingen uitgevoerd.  Op basis van deze variantenstudies is de scope van de werkzaamheden uitgebreid. Hiermee zijn waardevolle inrichtingselementen aan het terrein toegevoegd, met als gevolg een kwalitatief hoogwaardig en zeer fraai resultaat! 

Bewust duurzaam! 

Bewuste keuzes om CO2 te besparen! Voor de herinrichting van het buitenterrein werden de bestratingsmaterialen per schip aangevoerd. Door een goed logistiek plan is er 17.190 kilometer wegtransport voorkomen! Benieuwd hoe dit proces verlopen is? Bekijk dan dit reisverslag!

 

Factsheet

 • Opdrachtgever
  Landelijke Zorginstelling
 • Locatie
  Sliedrecht 
 • Uitvoeringsperiode
  Totaal twee jaar 
 • Bijzonderheden
  Aanwezigheid van cliënten met verstandelijke beperking in omgeving