De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2819-facilitypoint-p4218870.jpg

Inrichting Facilitypoint

Wat begon met de realisatie van een fundering voor de reclamemast, eindigde stapsgewijs in het compleet inrichten van het Facilitypoint in Hardinxveld-Giessendam. Verschillende opdrachten en verschillende opdrachtgevers maakten dit werk bijzonder en tot één geheel.

In oktober 2018 kreeg De Kuiper Infrabouw opdracht voor de fundatie van de reclamemast langs de Rijksweg A15 ter hoogte van afslag 27. Deze fundatie bestond  uit een betonblok van 10 bij 10 meter met daarop een cilinder met een doorsnede van 2,85 meter. Met behulp van speciaal samengesteld beton en het continu monitoren met sterktemeters, was het mogelijk de reclamemast nog voor Kerst 2018 te laten plaatsen zoals gewenst door de opdrachtgever.

Het werk van De Kuiper Infrabouw bleef niet onopgemerkt, al snel diende de volgende opdrachtgever zich aan. Het tracé voor het nieuwe LukOil tankstation moest worden vrijgemaakt. Aansluitend kreeg De Kuiper Infrabouw opdracht voor het graven van de watergangen en het aanbrengen van de duikers ter plaatse van het Facilitypoint. Tegelijkertijd moest het terrein voor de bouw van de McDonald’s worden vrijgemaakt.

Terwijl De Kuiper Infrabouw al diverse opdrachten uitvoerde op het Facilitypoint, dingde ze ook mee naar de opdracht van McDonald’s voor de terreininrichting van het nieuwe restaurant. Deze aanbesteding werd gewonnen door De Kuiper Infrabouw. De terreininrichting bestond uit de realisatie van het parkeerterrein, de drivelane en het terras.

Na het aannemen van de opdracht bij McDonald’s kreeg De Kuiper Infrabouw van Gemeente Hardinxveld-Giessendam opdracht om het park nabij Facilitypoint opnieuw in te richten. Er zijn 8 duikers, nieuwe wandelpaden en er is een waterpartij aangelegd.

Het Facilitypoint was bijna compleet, op de realisatie van het nieuwe LukOil tankstation na. De Kuiper Infrabouw heeft voor dit tankstation de complete infrastructuur ontworpen en gerealiseerd.

In augustus 2019 heeft De Kuiper Infrabouw haar werkzaamheden op het Facilitypoint opgeleverd. Vanuit de kernwaarden verbinding en relaties heeft De Kuiper Infrabouw het samenspel van verschillende opdrachten met verschillende opdrachtgevers tot een fraai eindresultaat gebracht. De Kuiper Infrabouw heeft haar kwaliteiten ingezet op het gebied van samenwerken. Ook heeft ze met dit werk ingezet op lokaal ondernemerschap in ‘eigen dorp’.

Factsheet

  • Opdrachtgevers
    City Promotions Holland BV , Gemeente Hardinxveld-Giessendam, McDonald’s Nederland, LukOil
  • Locatie
    Hardinxveld-Giessendam
  • Uitvoeringsperiode
    11 maanden