Op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwengein is in het voorjaar van 2023 een nieuwe Foodcourt geopend. In opdracht van investeringsmaatschappij Dunavast bouwden aannemersbedrijf Van der Vlist en de andere bouwpartners er een opvallend gebouw met een oppervlakte van 2300 m² (BVO), langdurig verhuurd aan 4 fastfoodrestaurants. De Kuiper Infrabouw werd ingeschakeld voor alle riool- en straatwerkzaamheden op een perceel van 12.105 m², waar ook 221 parkeerplaatsen voorzien zijn.
Infrastructuur
“Voor dit project waren ook heel wat infrastructurele werkzaamheden uit te voeren. Daarom werden we al in vroeg stadium door de vastgoedbeheerder bij het project betrokken om mee te denken over de uitwerking en uitvoering. De Kuiper Infrabouw is immers uitgegroeid tot een specialist in infrastructuur en infrastructurele bouwwerken. Onze opdrachtgevers zijn overheidsinstanties, projectontwikkelaars en bouwbedrijven, voornamelijk uit Zuid-Holland, Gelderland, Utrecht, Zeeland en Noord-Brabant,” vertelt projectleider Gertjan Schumacher. “We willen voor elk project – groot of klein – steeds het beste resultaat leveren. Daarom luisteren we eerst naar de behoeften en overleggen daarbij ook met de andere bouwpartners om zo tot de beste oplossing te komen. Plannen zonder overleg zorgt alleen maar voor problemen.
Uitvoering in twee fasen
In fase 1 van het project hebben we eerst de bouwplaats bouwrijp gemaakt voordat de bouwhoofdaannemer met de bouwwerken kon starten. Al geruime tijd voor de bouwvak werden de rioleringen, de afvoer van vuil water en de toevoer van schoon water geïnstalleerd en nutstracés aangelegd. Ook de bouwkuipen werden ontgraven en het terrein werd gedraineerd. We hebben tijdens fase 2 de bestrating en parkeerplaatsen aangelegd en de verlichting aangebracht. Door een onderaannemer zijn de laadpalen voor elekrische auto's geplaatst. Ook de beplanting maakt deel uit van dit pakket.
Samenwerken
“Voor het team van De Kuiper Infrabouw is dit eigenlijk alledaagse kost, maar de uitdaging zat in de samenwerking met andere partners. Een goede planning en transparante communicatie is immers cruciaal om een project als dit tot een goed einde te brengen. De restaurants moeten tijdig de deuren kunnen openen en dan weet je als aannemer dat alles op dat moment piekfijn afgewerkt moet zijn.”
“We zoeken dan ook naar het hoogst haalbare resultaat, en de beste oplossing”