De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Stuwen en vispassages

Ons land is omgeven door de zee, rivieren, kanalen en polders. Die stukken land en water worden slim met elkaar verbonden door inventieve oplossingen: sommige delen om bij elkaar te komen, sommigen om ze van elkaar te scheiden.

Onze kracht is dat we, bij het realiseren van stuwen en vispassages alle disciplines in eigen beheer uitvoeren en volledig kunnen combineren. Variërend van ontwerp en procesmanagement tot het realiseren van werktuigbouwkundige installaties. Het zijn specialismen die we in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld.

Stuwen

Om peilen van elkaar te scheiden, ontwerpen en realiseren we stuwen. Een stuw beïnvloedt het waterpeil in een waterloop. We ontwerpen en realiseren stuwen in staal, hout en beton. Meestal is een stuw voorzien van een regelbare stuwklep. Deze stuwklep wordt vaak automatisch aangestuurd maar kan ook handbediend zijn.

Onze kracht ligt in het bedenken en uitwerken van technische oplossingen. We werken al onze ontwerpen uit in 3D. Met de grootste zorg realiseren onze vakmensen dagelijks grote en kleine stuwen om ons land te beschermen tegen de gevolgen van het klimaat.  

Vispassages

Stuwen, dammen en gemalen vormen een barrière voor vissen. Om vissen te laten passeren langs deze knelpunten, worden gemalen en stuwen vispasseerbaar gemaakt. We ontwerpen en realiseren vispassages bij gemalen en stuwen, maar ook als een los object in een kade tussen twee peilgebieden.

Afhankelijk van de locatie, peilverschillen en beschikbare ruimte ontwerpen we het juiste type vispassage. De realisatie van deze objecten is bij ons in goede handen dankzij onze jarenlange ervaring met deze waterbouwkundige kunstwerken.

Referentieprojecten
Stuwen en vispassages - Nieuwe stuwlijn bevordert vismigratie in de Linge

Nieuwe stuwlijn bevordert vismigratie in de Linge

14 maart 2023 l Voor het bevorderen van de vismigratie en het vasthouden van het water in de rivier de Linge, bouwen we in Tiel een nieuwe stuwlijn.

Stuwen en vispassages - Mooie afsluiting van 2022 met 2 nieuwe raamcontracten!

Mooie afsluiting van 2022 met 2 nieuwe raamcontracten!

23 december 2022 l We sluiten het jaar mooi af met 2 nieuwe raamcontracten die we hebben aangenomen. Zo tekenden we woensdag het 2-jarig raamcontract voor het vervangen van poldergemalen voor Hoogheemraadschap van Rijnland. Ook kregen we opdracht voor het 4-jarig raamcontract voor het onderhoud van rioolgemalen en zuiveringen voor Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.