De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Gemalen

De juiste balans tussen grond en water. Om die te bereiken maken we in Nederland al eeuwenlang gebruik van gemalen. Met een poldergemaal, dat kan een pomp- of vijzelgemaal zijn, wordt een stuk land drooggelegd of juist onder water gezet. Een rioolgemaal wordt gebruikt om afvalwater naar een hoger peil te brengen of over lange afstand te transporteren. 

Bij de nieuwbouw of renovatie van gemalen kunnen wij al onze disciplines inzetten, van ontwerp en procesmanagement tot de productie en het aanbrengen van betonconstructies en technische installaties.

Poldergemalen 
Pomp- en vijzelgemalen zorgen ervoor dat peilen in een bepaald gebied geregeld worden. Een gemaal pompt een tekort of overschot aan water van een lager naar een hoger pand.

Rioolgemalen
De realisatie van rioolgemalen is een vak apart. We hebben ervaring met zowel de engineering als de bouw en het onderhoud van verschillende soorten rioolgemalen, zoals droog en nat opgestelde gemalen en boostergemalen. Bij renovatie van een bestaand gemaal zorgen we voor een tijdelijke pompinstallatie die het werk van het gemaal overneemt, zodat de omgeving - zowel mens als natuur - geen last heeft van onze werkzaamheden.

Waarom De Kuiper Infrabouw?

  • Slagvaardig en betrouwbaar familiebedrijf
    Jarenlange ervaring die is opgebouwd in de grond- weg- en waterbouw. 
  • Alle infrastructurele disciplines in huis
    Van ontwerp tot realisatie en onderhoud.
  • Altijd op zoek naar de beste oplossing
    Simpel als het kan, intelligent als het moet.