De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Gemalen

De juiste balans tussen grond en water. Om die te bereiken maken we in Nederland al eeuwenlang gebruik van gemalen. Met een poldergemaal, dat kan een pomp- of vijzelgemaal zijn, wordt een stuk land drooggelegd of juist onder water gezet. Een rioolgemaal wordt gebruikt om afvalwater naar een hoger peil te brengen of over lange afstand te transporteren. 

Bij de nieuwbouw of renovatie van gemalen kunnen wij al onze disciplines inzetten, van ontwerp en procesmanagement tot de productie en het aanbrengen van betonconstructies en technische installaties. Bekijk onze pagina Werktuigbouwkundige installaties voor meer informatie over de renovatie en het onderhoud van gemalen en installaties.

Poldergemalen 
Pomp- en vijzelgemalen zorgen ervoor dat peilen in een bepaald gebied geregeld worden. Een gemaal pompt een tekort of overschot aan water van een lager naar een hoger pand.

Rioolgemalen
De realisatie van rioolgemalen is een vak apart. We hebben ervaring met zowel de engineering als de bouw en het onderhoud van verschillende soorten rioolgemalen, zoals droog en nat opgestelde gemalen en boostergemalen. Bij renovatie van een bestaand gemaal zorgen we voor een tijdelijke pompinstallatie die het werk van het gemaal overneemt, zodat de omgeving - zowel mens als natuur - geen last heeft van onze werkzaamheden.

Referentieprojecten
Gemalen - Nieuwbouw gemalen Andelst en Zetten

Nieuwbouw gemalen Andelst en Zetten

Andelst

Gemalen - KWA maatregelen Park Oudegein

KWA maatregelen Park Oudegein

Nieuwegein

Gemalen - Mijlpaal bereikt binnen bouwteam Gemaal Pannerling!

Mijlpaal bereikt binnen bouwteam Gemaal Pannerling!

10 november 2022 l Afgelopen maandag werd de officiële start van de realisatiefase gevierd van project ''Nieuwbouw gemaal Pannerling en realisatie vispassage'' te Doornenburg. Met de afronding van het definitieve ontwerp en de start van de realisatiefase is de eerste mijlpaal bereikt.

Gemalen - Vernieuwing poldergemaal Haanwijk

Vernieuwing poldergemaal Haanwijk

Harmelen

Gemalen - Ontwerp en realisatie rioolgemaal De Kampen Noord

Ontwerp en realisatie rioolgemaal De Kampen Noord

Hedel

Gemalen - Realisatie rioolgemaal Molenaarsgraaf

Realisatie rioolgemaal Molenaarsgraaf

Molenaarsgraaf

Gemalen - Vervanging gemaal Hogeweg

Vervanging gemaal Hogeweg

Rossum