De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Waarom kappen....als hergebruik ook mogelijk is?

15 maart 2018| Doorgaans beginnen infrastructurele projecten met het kappen van de bestaande groenvoorzieningen. Bij de herinrichting van De Kaai in Strijen pakte we dit grondig anders aan! Voor het aanbrengen van een nieuwe kadeconstructie dienden vijf Leilindes verwijderd te worden. We kozen in dit geval echter, juist niet voor het kappen van de bomen. In samenwerking met de Bomenmakelaar werd een duurzame oplossing gevonden!

Regelmatig worden gezonde volwassen bomen gekapt omdat ze in de weg staan in een project, bijvoorbeeld een bouwproject of wegwerkzaamheden. Anderzijds zijn er gemeenten of projectontwikkelaars die graag volwassen bomen willen planten in een project. Bij de herinrichting van De Kaai deed deze situatie zich ook voor. 

De Bomenmakelaar bracht de vraag en het aanbod in een periode van minder dan twee weken bij elkaar. Direct daarna werden de bomen middels een speciale grijper verwijderd op de projectlocatie. Kortom een duurzame oplossing die zowel een voordeel voor de ons als voor de nieuwe eigenaar opleverde.