De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3206-202105-kuiper-infra-kedichem-29.jpg

Vervanging uitstroom gemaal Kedichem

11 juni 2021 I In Kedichem vervangen we de uitstroom door de Rietdijk (Lingedijk) van gemaal Kedichem. Na de ontwerpopdracht is De Kuiper Infrabouw 2 maanden geleden gestart met de vervanging van de uitstroom. Een complex project, waarbij een toekomstbestendige verbinding wordt gelegd tussen gemaal Kedichem en de Linge.

Aanleiding

Waterschap Rivierenland ontdekte tijdens een inspectie in 2020 dat er flinke scheuren in de bestaande uitstroom zaten van gemaal Kedichem. Hierdoor kon de veiligheid van de dijk niet meer gegarandeerd worden. Tijdelijk is de uitstroom gestut.

Ontwerp en realisatie

In opdracht van Waterschap Rivierenland hebben we een nieuwe uitstroom ontworpen en moest de vervanging al op korte termijn plaatsvinden. Het gebied, inclusief de regionale waterkering, is ontgraven en de bestaande uitstroom is gesloopt. De functie van het gemaal is tijdens de werkzaamheden overgenomen door een TPI Tijdelijke Pomp Installatie met een capaciteit van 80m3 per minuut.

Inmiddels is de fundering voor de nieuwe uitstroom aangebracht en zijn de putten geplaatst. Nadat het leidingwerk is aangesloten, kan de afvoer van water weer plaatsvinden door de dijk. De nieuwe uitstroom heeft straks een afvoercapaciteit van 112m3 per minuut. Naar verwachting vindt de oplevering plaats in juli 2021. 

Binnen dit project legt De Kuiper Infrabouw de juiste verbinding tussen mens en natuur. ‘’Door de veiligheid van de dijk weer te herstellen, beschermen we ons land en alles wat ons lief is.’’

Meer weten?

Bekijk hier de timelapsvideo van Waterschap Rivierenland.

‘’Door de veiligheid van de dijk weer te herstellen, beschermen we ons land en alles wat ons lief is.’’

Jan-Willem Meerkerk - Directeur

3207-202105-kuiper-infra-drone-4.jpg