De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3097-afbeeldinh.png

Veilig spelen in de wijk

16 februari 2021 l Hopen zand, diepe sleuven, grote machines. Wanneer De Kuiper Infrabouw in een woonwijk werkt, vormt haar projectlocatie, ondanks afzettingen, een avontuurlijke speelplek voor kinderen. Dit kan levensgevaarlijk zijn. Daarom is voorlichting letterlijk van levensbelang. Omdat het geven van fysieke voorlichting op scholen nu niet mogelijk is, heeft De Kuiper Infrabouw een film ontwikkeld over veiligheid op de bouwplaats.

Veilige start van het project

Om kinderen bewust te maken van de mogelijke gevaren op een bouwplaats en het bijbehorende transport in de woonwijk, ontwikkelde De Kuiper Infrabouw eerder al een informatieles over de gevaren op en rondom de bouwplaats. Deze les is onder andere ontwikkeld op basis van de informatie van Veilig Verkeer Nederland.

De Kuiper Infrabouw geeft de informatieles het liefst fysiek aan de kinderen op school. Naast dat De Kuiper Infrabouw op deze manier prettig kennismaakt, is zij er van overtuigd dat deze les de basis is voor een goede en veilige start van het project.

Voorlichtingsfilm

Doordat het nu vanwege corona niet mogelijk is fysieke lessen te geven, heeft De Kuiper Infrabouw de les verfilmd. Deze voorlichtingsfilm ‘’Veiligheid op de Bouwplaats’’ is inmiddels verstuurd naar de basisschool CBS de Bron in Molenaarsgraaf. In Molenaarsgraaf zal De Kuiper Infrabouw de kademuur gaan vervangen. Klik hier voor meer projectinformatie.

Met de voorlichtingsfilm wil De Kuiper Infrabouw ook op afstand kinderen stimuleren alert te zijn op de gevaren, zodat zij veilig kunnen spelen in de wijk rondom de projectlocaties. Op die manier kan De Kuiper Infrabouw in samenwerking met de kinderen veilig werken en kunnen de kinderen veilig spelen in de wijk!

Het initiatief is ontstaan vanuit de missie en drijfveer om zorg te dragen voor de omgeving, daar hoort ook een veilige speelplek voor kinderen bij.