De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3003-impex-staal-p5299364.jpg

Succesvolle terreintransformatie Avelingen West 2 in Gorinchem

17 november 2020 l Het terrein Avelingen West 2 heeft in de afgelopen 2 jaar een transformatie ondergaan. Niet alleen realiseerde De Kuiper Infrabouw in 2019 de sloop van de voormalige werkplaats van Avres, maar ook kreeg ze in 2020 opdracht om het terrein te ontwerpen en te realiseren voor de vestiging van Impex Staal! Het nieuwe bedrijfspand met de terreininrichting is opgeleverd en inmiddels volop in bedrijf.

Sloop

De voormalige inrichting van het terrein bestond uit een werk- en opslagplaats van Avres. Door samenvoegingen van locaties, had de werkplaats van Avres geen toekomst meer. Het terrein werd verkocht en het gebouw moest gesloopt worden. In 2019 rondde De Kuiper Infrabouw de sloop af en maakte het terrein bouwrijp voor haar nieuwe bestemming.

Ontwerp en terreininrichting

Het terrein moest voorzien worden van een nieuw en groot bedrijfspand en een nette terreininrichting voor Impex Staal. Dit laatste deel mocht De Kuiper Infrabouw voor haar rekening nemen.

Voorafgaand aan de uitvoering van het werk, heeft De Kuiper Infrabouw het ontwerp opgesteld en het vergunningstraject doorlopen. Na de voorbereidingsfase kon de fundering voor het nieuwe terrein worden aangebracht. Toen de bouw van het pand verder was gevorderd, heeft De Kuiper Infrabouw zowel in het bedrijfspand als buiten het bedrijfspand, betonplaten aangebracht in samenwerking met Zwaagstra Betonproducten. In totaal beslaat de aangebrachte terreininrichting zo’n 16.100 m2.

Succesvolle samenwerking

De Kuiper Infrabouw kijkt dankbaar terug op een succesvolle samenwerking binnen een bouwteam met Staalmeesters en Impex Staal. Door de proactieve samenwerking is de transformatie van het terrein een succes geworden.

Een totaaloplossing; van sloop tot nieuwbouw. Daar draait De Kuiper Infrabouw haar hand niet voor om!