De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3963-workshop-verkeersveiligheid-de-cirkel.jpg

Samen werken wij veilig: veiligheid van onze kinderen rondom onze projectlocaties

De Kuiper Infrabouw werkt regelmatig in woonwijken waar kinderen spelen. Onze projectlocaties zijn afgezet door hekwerk maar onze voertuigen rijden ook door de woonwijk. Doordat de voertuigen zo groot zijn, kan de chauffeur/machinist niet altijd goed zien wat er rond zijn voertuig gebeurd. Om kinderen hiervan bewust te maken organiseert De Kuiper Infrabouw een praktische workshop in het kader van verkeersveiligheid op- en rond de voertuigen. De workshop is gebaseerd op de lesstof van Veilig Verkeer Nederland. De Kuiper Infrabouw wil hiermee bijdragen aan de veiligheid van de kinderen, want wij ondernemen op een verantwoorde manier.

Veiligheid in de buurt van grote voertuigen: 3 vuistregels
Begin deze maand kregen we bezoek van de kinderen van de ZML school De Cirkel uit Gorinchem. De kinderen werden door Willy de Gier (KAM coördinator) meegenomen op tour langs onze vrachtwagen, graafmachine en tractor.
De kinderen hebben verschillende posities ingenomen naast de voertuigen om zo zelf te ervaren wat een chauffeur/machinist wel of niet ziet. Ook mochten ze in de voertuigen plaatsnemen of eens te voelen hoe het is om een echte chauffeur/machinist te zijn.

De kinderen leerden ook 3 vuistregels:

  1. Vrachtauto in de buurt? Blijf rechts en ruim erachter!
  2. Blijf altijd ruim 3 meter rondom een vrachtauto.
  3. Zie je mij, zie ik jou.

Sandra
Ook maakte de leerlingen kennis met Sandra. Sandra is onze ‘veiligheidsmascotte’. Sandra staat voor: ‘Samen werken we veilig met Aandacht en Nauwkeurigheid, we Doen wat we zeggen en we zijn Respectvol en Alert. Sandra heeft haar duim omhoog, dit om te zeggen: goed gedaan! De leerlingen van De Cirkel hebben hun workshop goed afgerond en kregen daarom ook een duim van Sandra!3966-sandra-vierkant.png