De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2967-bedrijfsfotos-de-kuiper-infrabouw-19.jpg

Ontwerp en realisatie 6 bruggen buitengebied Oirschot

2 oktober 2020 l In opdracht van en samenwerking met Batec Betonrenovaties en Gemeente Oirschot realiseert De Kuiper Infrabouw 6 betonnen verkeersbruggen. De fabricatie van de prefab betonnen brugelementen is in volle gang. In week 41 wordt de eerste brug op locatie geplaatst.

Batec Betonrenovatie voerde eerder in 2018 al onderhoud uit aan 27 betonnen en houten bruggen in het buitengebied van Oirschot. Bij nader onderzoek bleken 6 bruggen niet meer te voldoen aan de huidige constructieve eisen. Om de betreffende bruggen weer constructief veilig en bestand te maken tegen toekomstige verkeersbelasting, schreef Gemeente Oirschot een aanbesteding uit. In de aanbestedingsfase heeft Batec Betonrenovatie samenwerking gezocht met De Kuiper Infrabouw, met een succesvolle opdracht tot gevolg.

Van engineering tot uitvoering

Het ontwerp van de nieuwe bruggen is door De Kuiper Infrabouw uitgewerkt op basis van de vormgevingseisen en uitgangspunten van de opdrachtgever. Na goedkeuring van het ontwerp, ging De Kuiper Infrabouw aan de slag met de sloop van de bruggen, waarna de funderingspalen van de bruggen konden worden aangebracht. Tegelijkertijd begon de fabricatie van de prefab betonnen brugdelen op de eigen productielocatie. De totale overspanning van iedere brug bedraagt ca. 18 meter.

Intussen zijn 3 bruggen geprefabriceerd en worden de brugdelen van de eerste brug in week 41 aangebracht. Naar verwachting vindt de oplevering van dit project plaats in december 2020.

De Kuiper Infrabouw heeft mede dankzij de samenwerking een totaaloplossing kunnen aanbieden: van engineering tot uitvoering. Zo was De Kuiper Infrabouw in samenwerking met Batec Betonrenovatie in staat om de allerbeste verbindingen te maken. Niet alleen tussen grond en water, maar ook tussen opdrachtgever en opdrachtnemer.