De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2312-zwgpfjtjcd.jpeg

Reconstructie Blokweer 2 Alblasserdam officieel van start!

Door het verwijderen van een stuk oude beschoeiing gaf wethouder Peter Verheij vrijdag 15 september het startsein voor de eerste fase van de reconstructie van de wijk Blokweer 2. De Kuiper Infrabouw voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Alblasserdam. Bij de eerste fase zijn circa 150 huishoudens betrokken.

Goede voorbereiding is het halve werk: 

 ,,Bij het maken van de plannen voor de reconstructie zijn de bewoners van de wijk nauw betrokken geweest. Het is een goede zaak dat we nu met de uitvoering kunnen beginnen. Als de werkzaamheden zijn gedaan, is het nog prettiger wonen in Blokweer 2'', aldus wethouder Peter Verheij

Wat gaan we doen?

Het doel van de reconstructie is het ophogen van de verzakte wijk. Gelijktijdig wordt de riolering vervangen of gerepareerd. De rijbanen en trottoirs krijgen nieuwe bestrating en de straten worden zoveel mogelijk uniform als 30 kilometer-zone ingericht. De waterpartij wordt voorzien van drie composiet bruggen en een nieuwe beschoeiing. Ook de speelplaatsen krijgen een nieuwe inrichting. In het voor- of najaar van 2018 komt er nieuwe beplanting. De reconstructie verloopt straat voor straat. De bewoners vernemen tijdig per brief wanneer hun straat aan de beurt is.

Aanleiding

Van oorsprong is het gebied Blokweer 2 een polder met weilanden en watergangen. In de ondergrond bevindt zich een flinke laag veen. Het gevolg hiervan is dat de ondergrond snel verzakt. De afgelopen jaren is de verzakking zodanig toegenomen (30-60 cm), dat er problemen in de wijk ontstaan. De rioleringen raken verstopt en de bestrating zakt steeds verder, waardoor de opstap naar de voordeuren hoger wordt.

Planning

Op vrijdag 15 september zijn de werkzaamheden officieel gestart. Voor deze datum was de aannemer al begonnen met (kleine) voorbereidende werkzaamheden. Onder voorbehoud van weers- en onvoorziene omstandigheden, zijn de werkzaamheden eind mei 2018  gereed. Fases 2 en 3 van de reconstructie Blokweer 2 worden aansluitend in 2018 en 2019 uitgevoerd.

Informatie

Meer informatie over fase 1 van het project vindt u op de website https://www.alblasserdam.nl/werk-in-uitvoering/herinrichtingsprojecten/blokweer2 

Bron: Alblasserdam.nl 

Waarom De Kuiper Infrabouw?

  • Slagvaardig en betrouwbaar familiebedrijf
    Jarenlange ervaring die is opgebouwd in de grond- weg- en waterbouw. 
  • Alle infrastructurele disciplines in huis
    Van ontwerp tot realisatie en onderhoud.
  • Altijd op zoek naar de beste oplossing
    Simpel als het kan, intelligent als het moet.