De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Officiële start Blokweer fase 2

ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij en Wim van der Hoeven van Wijkgroep Blokweer 2 hebben woensdag 11 juli 2018, samen met wijkbewoners en de aannemer, de eerste fase van de reconstructie van de wijk Blokweer 2 feestelijk afgesloten. De afsluiting was ook meteen de start van de tweede fase van de reconstructie. In het totaal zijn er vier fasen. Na een officieel moment waren er hapjes en drankjes en leuke activiteiten voor kinderen waaronder een bruggenloop en spelletjes op de natuurspeelplaats.

Oplevering fase 1 

Het gebied is in de afgelopen maanden grond opgeknapt. De riolering is vervangen en de bestrating, groenvoorziening en speelvoorzieningen voor kinderen zijn aangepakt. Ook zijn kabels en leidingen vervangen of opgehoogd en is de openbare verlichting opnieuw ingericht. Daarnaast hebben veel particulieren hun tuin opgehoogd, waardoor de wijk een frisse uitstraling heeft gekregen.

Vervolgopdracht voor De Kuiper Infrabouw; Samen Doen! 

Wethouder Peter Verheij: “Door een lange periode van intensieve samenwerking tussen de gemeente, bewoners en de wijkgroep Blokweer 2 is het project een voorbeeld geworden van ‘Samen Doen’. Zonder de ingebrachte wensen en ideeën was dit resultaat ondenkbaar geweest.”Bij de eerste fase waren circa 150 huishoudens betrokken. De woningen staan aan de Ganzerik (gedeeltelijk), Kattestaart, Krabbescheer, Ratelaar (gedeeltelijk), Vossestaart, Waterlelie, Waterpeper, Wederik en het Zwenkgras.

Voor de totale reconstructie heeft de gemeenteraad 4.410.000 euro beschikbaar gesteld.

Bron: AlblasserdamsNieuws.nl