De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3575-arkel-6904.jpg

Nieuwe hoofdroute Arkel officieel in gebruik genomen

5 juli 2022 l Gistermiddag hebben wethouder Johan Quik samen met genodigden van Gemeente Molenlanden, Adcim B.V. en De Kuiper Infrabouw de nieuwe hoofdroute van Arkel in gebruik genomen op e-choppers. Vervolgens werd de nieuwe hoofdroute officieel geopend met de onthulling van een bijenhotel. Na de onthulling heeft het gezelschap de opening van de hoofdroute gevierd bij Ijsboerderij Den Boer in Giessenburg.

Verkeersveiliger en -vriendelijker

Eerder, in 2019, realiseerden we al een nieuwe 2e ontsluitingsweg aan het Hoefpad in Arkel. Deze ontsluitingsweg zorgt voor meer spreiding van het verkeer wat bijdraagt aan de verkeersveiligheid in het dorp. Nu, 3 jaar later, hebben we de nieuwe hoofdroute vanuit de 2e ontsluitingsweg gerealiseerd. Deze hoofdroute is het vervolg op het verkeersveiliger en -vriendelijker maken van het dorp. Tegelijkertijd is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de oude riolering en de noodbestrating van de nieuwbouwwijk verderop, te vervangen. Ook aan de kinderen is gedacht. We hebben een schoolzone gerealiseerd die de veiligheid van schoolkinderen ten goede komt.

Naast de noodzakelijke vervangingen en verkeersvriendelijke herinrichtingen, is er eveneens aandacht geweest voor de natuur. Zo zijn de bestaande bomen zoveel mogelijk in stand gehouden, is er meer groen aangelegd en is in het kader van biodiversiteit een bijenhotel geplaatst. Hierdoor is de nieuwe hoofdroute niet alleen verkeersvriendelijker, maar ook natuurvriendelijker geworden.

De beste verbinding

We kijken terug op een mooie samenwerking met wederzijds vertrouwen. Van daaruit konden we weer een mooie verbinding maken tussen zowel mens en techniek als mens en natuur. Met dit project komen we een stap dichter bij ons doel de wereld een stuk mooier te maken met wat we bouwen.

3574-arkel-6932.jpg