De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3138-liebherr-920-p3193854.jpg

Minder CO2-uitstoot met de nieuwe Liebherr R920

26 maart 2021 l  De Kuiper Infrabouw heeft weer een stap gezet in de reductie van CO2-uitstoot met de aanschaf van de nieuwe graafmachine Liebherr R920 Compact Litronic. Vorige week geleverd door Wynmalen & Hausmann en nu klaar voor gebruik!

Comfortabel en veilig

De nieuwe graafmachine is niet alleen compact, maar ook comfortabel en veilig. Met de Liebherr climatecontrol heeft de machinist een optimaal klimaat in de cabine tijdens warme dagen. Tijdens koude dagen zorgt de standkachel voor een aangename temperatuur in de cabine. Met de skyview 360 gradencamera is alles zichtbaar voor de machinist, waardoor hij veilig kan werken. Raakt de machine overbelast? Dan treedt het waarschuwingssysteem in werking. Met het aanwezige GPS-systeem kan de machinist zijn werk makkelijker en nauwkeuriger uitvoeren.

Multi-inzetbaar

Met het afneembare draaikantelstuk, voorzien van DC2 besturing, kan de machinist iedere gewenste manoeuvre met de bak uitvoeren. Dit maakt dat de kraan voor alle soorten werkzaamheden kan worden ingezet. Eveneens is de machine uitgerust met een overdrukcabine, waarmee zelfs bodemsaneringen kunnen worden uitgevoerd.

Beter voor het milieu

Stap voor stap vervangt De Kuiper Infrabouw haar machinepark. Niet alleen vanuit het oogpunt om de kwaliteit van het materieel optimaal te houden, maar ook vanuit de overtuiging dat De Kuiper Infrabouw zorg heeft voor de aarde. Daarom is dit nieuwe materieelstuk onder andere voorzien van een startstopsysteem, waardoor de machine niet onnodig hoeft te draaien en dus niet onnodig CO2 uitstoot. Dankzij de zuinige motor Tier V, in combinatie met AdBlue inspuiting en een dieselpartikelfilter, wordt de uitstoot gefilterd en met de toepassing van Xtra Green Diesel wordt de uitstoot tot een minimum beperkt. Hiermee voldoet de machine aan de nieuwste en hoogste emissienorm voor landmaterieel. En dat is goed voor een schoner milieu!

‘’Met de aanschaf van de nieuwe graafmachine kan De Kuiper Infrabouw de wereld niet alleen mooier maken, maar ook schoner.’’

Directeur Martin de Kuiper