De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3295-img-20210902-wa0009.jpg

Mijlpaal bij metamorfose centrum Hoornaar

10 september 2021 l De dorpskern van Hoornaar ondergaat een metamorfose. Na diverse straten te hebben vernieuwd, was vorige week het moment daar om de oude dorpskern te verbinden met de nieuwbouw op de Stier-locatie. Met het aanbrengen van deze verbinding, een prefab verkeersbrug in ruitvorm, is een belangrijke mijlpaal bereikt.

De juiste verbinding

Het lege terrein waar voorheen het gemeenschapshuis stond, heeft in een paar maanden tijd een metamorfose ondergaan. Zo is de plaatselijke riolering vervangen, zijn de rondom gelegen straten vernieuwd, de voorbereidende werkzaamheden aan het water uitgevoerd en is er een verbindend lijnenspel aangebracht voor het aan te brengen groen in de dorpskern.

Om het nieuwere dorpsgebied te verbinden met de oude historische dorpskern van Hoornaar, brachten we vorige week de verkeersbrug aan in de Lage Giessen. Deze brug met ruitvorm is geproduceerd door onze eigen prefab afdeling en heeft een getoogde overspanning van 9 meter bij een breedte van 8,80 meter. De vorm van de burg is complex vanwege het maatwerk dat per prefab element nodig is. Juist vanwege de expertise die onze prefab specialisten leveren, konden alle maatwerkelementen probleemloos en passend worden aangebracht.

Projectvervolg

Nu deze mijlpaal is bereikt, kunnen het metselwerk, beide leuningen en het wegdek worden aangebracht. Daarna vervolgen onze collega’s hun werkzaamheden aan de Dorpsweg en zal een duikerbrug worden aangebracht in de Kromme Giessen. Het project wordt naar verwachting opgeleverd in januari 2022.  

Dorpskern Hoornaar mooier maken met wat we bouwen

Het is ons doel om de wereld mooier te maken met wat we bouwen. Bij De Kuiper Infrabouw doen we dit het liefst met de beste oplossing en inpassing voor de projectlocatie en haar omgeving. Door het aangebrachte lijnenspel en de gekozen materialen verandert de kale dorpskern in een karakteristiek verbindend centrum. Zo maken we de dorpskern van Hoornaar mooier met wat we bouwen.

‘’Door het nieuwere dorpsgebied met de historische dorpskern te verbinden, geven we Hoornaar een verbindend centrum.’’

Anton Verrips – Projectleider

3296-1630650989723.jpg