De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3669-afbeelding-20221107-132158-4bf64ddf-d.jpeg

Mijlpaal bereikt binnen bouwteam Gemaal Pannerling!

10 november 2022 l Afgelopen maandag werd de officiële start van de realisatiefase gevierd van project ''Nieuwbouw gemaal Pannerling en realisatie vispassage'' te Doornenburg. Met de afronding van het definitieve ontwerp en de start van de realisatiefase is de eerste mijlpaal bereikt.

Gemaal en vispassage

In het Pannerdens kanaal bij Doornenburg ligt het drijvende gemaal "De Pannerling". Dit is een belangrijk object die de wateraanvoer vanuit de Rijn naar de Linge verzorgt. Bij lage rivierwaterstanden kan het gemaal niet voldoende water inlaten en moeten er extra pompen geplaatst worden. Om voldoende aanvoercapaciteit voor de komende 20 jaar te kunnen waarborgen, bouwen we met bouwteampartners een nieuw vast gemaal met een capaciteit van 21.600 m3/uur.

Fase 1 afgerond

De eerste fase van de bouwteamopdracht bestond uit de ontwerpfase. In de afgelopen periode is het voorontwerp door ons deskundig ontwerpteam uitgewerkt in een technisch, esthetisch en functioneel definitief ontwerp.

Opdracht fase 2, de realisatie

Na een succesvolle ontwerpfase hebben we nu ook opdracht gekregen voor fase 2, de realisatie. De start werd feestelijk gevierd op 7 november 2022 met een delegatie van Waterschap Rivierenland, Van Doren Engineering, Vislift, Pentair en De Kuiper Infrabouw.

Naar verwachting gaat begin 2023 daadwerkelijk de schop in de grond en leveren we het project eind 2023 op.

Bouwteamsamenwerking

Bij De Kuiper Infrabouw weten weten we als geen ander welke ingrediënten er nodig zijn voor een succesvolle samenwerking binnen het bouwteamproject. Dergelijke bouwteamprojecten sluiten naadloos aan op onze missie de wereld mooier te maken met wat we bouwen en bij onze kernwaarden Relatie, Verbinding en Overtuiging.

Kenmerken
3668-pannerling-render-nieuwsbrief.jpg