De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2618-techniekroute-6053458.jpg

Jeugd heeft de toekomst! Van techniekroute tot gastlessen.

17 juni 2019| Zien, horen en doen; dat waren de belangrijkste vragen tijdens de techniekroute in Hardinxveld-Giessendam. Ruim 256 leerlingen konden ervaren hoe het is om op de werkvloer rond te lopen waar techniek voorop staat. Daarnaast verzorgden we in de afgelopen week een aantal gastlessen én waren we aanwezig op de 6e editie van de Game On techniekmanifestatie. Kortom; genoeg mogelijkheden om de jeugd enthousiast voor ons mooie vak te maken! 

Ervaren wat techniek is; van jongs af aan! 

De jeugd heeft de toekomst. Daarom worden er in de Drechtsteden gemeentes jaarlijks Techniekroutes georganiseerd. De bedoeling is om kinderen van jongs af aan te laten ervaren wat techniek inhoudt. Bij De Kuiper Infrabouw konden leerlingen kennis maken met zowel de werkzaamheden op de werkvloer, waar het eindproduct zichtbaar werd, als in de werkvoorbereiding, waar de werkzaamheden gecalculeerd en voorbereid worden. In kleine groepjes bezochten ruim 256 leerlingen de 27 deelnemende bedrijven in Hardinxveld-Giessendam. 

Game On!

Op woensdag 7 en donderdag 8 juni vond de 6e editie van de techniekmanifestatie Game On in de Evenementenhal in Gorinchem plaats. School & Bedrijf, het samenwerkingsverband van onderwijs, ondernemers en overheid in de Alblasserwaard – Vijfheerenlanden, organiseerde in samenwerking met het regionale bedrijfsleven dit unieke evenement voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en leerjaar 1 van het voortgezet onderwijs. De Kuiper Infrabouw stelde een elektrische graafmachine ter beschikking om zowel duurzaamheid als een stukje techniek te presteren. 

Theorie in de praktijk! Gastlessen op scholen

Aan kennis is geen gebrek bij onze medewerkers. Deze kennis overbrengen naar toekomstige medewerkers is uiteraard zeker zo belangrijk. Daarom werden er in de afgelopen weken een aantal gastlessen verzorgd op middelbare scholen. Met een klassikale les gedeelte werd het calculeren, ontwerpen en voorbereiden van een infrastructureel project toegelicht. Vervolgens hebben de leerlingen zelfstandig een straatkolk aangebracht en een aantal terreinmetingen uitgevoerd. Een interessante en leerzame les met uiteraard het doel om jongeren voor ons vak te interesseren!  

Ook ervaring bij ons opdoen? 

Ben jij bijna klaar met je opleiding? Of zoek je gewoon een stage voor een paar weken? Stuur ons een berichtje via vacature@dekuiperinfrabouw.nl. En voor de echte jeugd; een appje naar Martin de Kuiper via O6-53734459 mag natuurlijk ook:)