De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2547-proef-de-kuiper-infrabouw-hekwerkbanner-3350x1740-page-001.jpg

Herinrichting Marslaan krijgt een vliegende start!

Met interessante workshops, een complete projectpresentatie en uiteraard een kop warme erwtensoep gaven we de herinrichting van de Marslaan in Nieuw-Lekkerland afgelopen zaterdag een vliegende start! Nu alle voorbereidingen gereed zijn, kan het project van start gaan.   

Tijdens de informatieochtend hebben wij de bewoners geïnformeerd over de voorgenomen werkzaamheden en organiseerden wij  workshops om de bewoners voor te bereiden op werkzaamheden en de ophoging in de wijk. De werkzaamheden zijn ingrijpend voor de omgeving aangezien de tuinen van bewoners in sommige gevallen zelfs 50 centimeter opgehoogd worden. Vanaf begin maart zal de complete Marslaan van voortuin-tot-voortuin compleet heringericht worden. 

Zie je mij, zie ik jou!

Bij de uitvoering van projecten in een woonwijk is vaak onlosmakelijk verbonden dat (zwaar) bouwverkeer door de woonwijk rijdt.  Dit verkeer krijgt te maken met andere weggebruikers, zoals fietsers en kinderen. Met name de kinderen vormen een kwetsbare groep. Zij zijn zich niet altijd bewust van het 'logge' karakter van een vrachtwagen. De dode hoek van de vrachtwagen is daarbij een van de gevaarlijkste punten. De Kuiper Infrabouw heeft daarom een workshop verzorgd in de wijk ….

De kinderen leerden om ruim, rechts achter een vrachtwagen te blijven, om minimaal 3 meter afstand van een vrachtwagen te houden en om (oog) contact te maken met de chauffeur.

Ook namen de kinderen plaats achter het stuur van een vrachtwagen om te zien wat een vrachtwagenchauffeur wel en zeker niet ziet. Door kinderen te laten ervaren wat de gevaren kunnen zijn van een vrachtwagen in het verkeer, leren ze waar ze rekening mee moeten houden. Ook kunnen zij leeftijdsgenoten attenderen op de gevaren van een dode hoek.

Niet alleen de dodehoeklessen zijn onderdeel van de bewustwording, ook de andere veiligheidsmaatregelen die de Kuiper Infrabouw hanteert worden met de kinderen besproken. Zo is gesproken over het gebruik van reflecterende kleding en waarom onze medewerkers deze kleding dragen. Niet omdat het ‘mooi’ is, maar omdat onze medewerkers op die manier goed zichtbaar zijn.

En dat is belangrijk voor zowel onze medewerkers als de omgeving waarin gewerkt wordt.