De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3969-opening-brug-kbr151-vlist-doorknippen-lint.jpg

Feestelijke opening brug KBR151 te Vlist: oplevering 30e brugvervanging van het Programma ‘Wegen en Wegbruggen’

Op woensdag 31 mei 2023 werd brug met brugnummer KBR151 op de West Vlisterdijk in Vlist officieel geopend door Cor Habben Jansen, Hoogheemraad bij Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. In de aanwezigheid van omwonenden en betrokken partijen werd symbolisch het lint doorgeknipt. De realisatie van de nieuwe brug is in opdracht van Kees Duijvestein (opdrachtgever programma) van het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK).

Om te vieren dat de brug weer open is, en om de omwonenden te bedanken voor hun medewerking, werd door de opdrachtgever ook nog een lunch aangeboden in Café Vlist op de West Vlisterdijk.

Programma ‘Wegen en Wegbruggen’
Brug KBR151 is onderdeel van het programma ‘Wegen en Wegbruggen’ van HHSK.
Het Programma ‘Wegen en Wegbruggen’ is van start gegaan in 2020. De opdracht is om 40 bruggen binnen 4 jaar te vervangen door bruggen, duikers of dammen. De werkzaamheden worden verricht in een bouwteamverband door het Bouwteam Wegbruggen. Het Bouwteam Wegbruggen bestaat uit HHSK, Den Boer CCI en De Kuiper Infrabouw. De oplevering van brug KBR151 is een tussenoplevering, deze oplevering markeert een mijlpaal want het is de 30e brugvervanging die is opgeleverd. De projectdoelstelling van het bouwteam is 10 bruggen per jaar vervangen. Met deze oplevering is de missie geslaagd!

Minimale overlast voor de omwonenden
Voor de start van de werkzaamheden zijn met de direct betrokken uit de omgeving afspraken gemaakt. Om de brug te vervangen en het verkeer zoveel als mogelijk doorgang te verlenen werd een noodbrug aangelegd. Grote voertuigen werden omgeleid via een omleidingsroute. Ruim een week eerder dan gepland hebben we de werkzaamheden opgeleverd. Wij houden graag de overlast minimaal en dragen zo zorg voor de omgeving.

3968-opening-brug-kbr151-vlist-op-de-brug.jpg