De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3350-assendelft-bruggen-2370.jpg

Eerste tien bruggen Kreekrijk geplaatst!

15 oktober 2021 l Met uiterste precisie en gehuld in de mist werden vorige week de laatste elementen van de eerste tien bruggen in Assendelft geplaatst. Medio december 2021 plaatsen we de leuningen van de bruggen uit de eerste fase. Daarna maken we ons op voor het ontwerp van een serie nieuwe bruggen voor fase twee. 

Ontwerp

Ontwikkel Combinatie Kreekrijk ontwikkelt in Assendelft een flinke nieuwbouwwijk van negenhonderd huizen. Deze nieuwbouwwijk krijgt een vleugje nostalgie vanuit de Zaanse streek mee door de toepassing van Zaanse kenmerken. Één van die kenmerken bestaat uit water dat straks door de watergangen van de nieuwbouwwijk stroomt. Om de straten in de wijk met elkaar te verbinden, hebben we opdracht gekregen voor het ontwerp van een serie bruggen. Er zijn drie fasen waarin per fase verschillende type bruggen worden ontworpen, passend bij het karakter van de nieuw te bouwen wijk.

Voor de eerste fase zijn in nauwe samenwerking met de opdrachtgever verschillende typen uitgewerkt die passen in de omgeving, waarbij de leuningen zijn geïnspireerd door riet. Na de goedkeuring van de verschillende ontwerpen, kregen we opdracht voor de realisatie. Alle bruggen die we ontwerpen en realiseren in dit project behoren thuis in de bruggenfamilie die speciaal voor Kreekrijk is ontwikkeld.

Realisatie

Na de ontwerpfase is de productie van de prefab brugelementen op onze eigen prefab afdeling in gang gezet. In de tussentijd werd het terrein in Assendelft gereed gemaakt en konden we iedere week aansluitend twee bruggen plaatsen. Vorige week plaatsten we de laatste twee bruggen uit de eerste fase. Als afronding van de eerste fase brengen we medio december 2021 de leuningen aan. Daarna worden door derden de watergangen gegraven en wordt het gebied bouwrijp gemaakt.

De totaaloplossing

In dit project bieden we een totaaloplossing van ontwerp tot uitvoering. Samenwerking in deze totaaloplossing vormt de sleutel tot het succes voor dit project. Door onze praktische kennis van de realisatie creëren we een gedegen en uitvoerbaar ontwerp dat past bij zowel de opdrachtgever als de omgeving. Doordat we mede grondleggers zijn van Kreekrijk, maken we Assendelft mooier met wat we bouwen zodat het kan uitbloeien tot een verbindende omgeving.

Wilt u ook worden voorzien van een totaaloplossing met een verbindende werking waar de wereld mooier van wordt? Neem dan contact op met Jan-Willem Meerkerk via telefoonnummer 085-0409700.

3348-assendelft-bruggen-2336.jpg