De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2839-20190514-140713.jpg

Duurzamer werken met CO2 Saving Diesel

21 juli 2020 l De Kuiper Infrabouw heeft op project Renovatie Marslaan in Nieuw-Lekkerland en Renovatie Fortuijnplein in Groot-Ammers de ingezette machines laten draaien op een mengsel van  CO2 Saving Diesel  en conventionele diesel. Door het verbruik van deze brandstof heeft De Kuiper Infrabouw minder zwavel, fijnstof en 5.895 kg CO2 uitgestoten. Dat is beter voor de medewerkers en voor u.

Wat is CO2 Saving diesel?

CO2 Saving Diesel is een tweede generatie synthetische biobrandstof en staat ook bekend onder de naam ‘blauwe diesel’ of HVO (Hydrotreated Vegetable Oil).

Het product wordt gemaakt van plantaardige afval of ook wel biomassa, zoals frituurvet, cellulose of ander afval. Dit heeft het voordeel dat deze biobrandstof geen enkele impact heeft op de voedselvoorziening in de wereld.

Er zijn nog meer voordelen. CO2 Saving Diesel bevat zeer weinig zwaveldeeltjes en aromaten. Hierdoor wordt de fijnstof uitstoot verlaagd en de zwaveluitstoot zelfs teruggebracht tot bijna 0 gram per kilometer.

Duurzaamheid voorop

Met de inkoop van CO2 Saving Diesel geeft de Kuiper Infrabouw invulling aan duurzaamheid en CO2 reductie.

Benieuwd naar alle andere CO2 reductie maatregelen die door De Kuiper Infrabouw genomen worden? Bekijk hier de rapportages.