De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2752-kr-372-liebherr-930-p5049012.jpg

Op weg naar een schoner milieu met de nieuwe Liebherr R930 Litronic

6 mei 2020 l De Liebherr R930 Litronic, een primeur in zijn type en sinds een week de nieuwste aanwinst van De Kuiper Infrabouw. Deze nieuwe graafmachine met een basisgewicht van 35 ton, is geleverd door Wynmalen & Hausman.

Goed uitgerust

De machine is uitgerust met waardevolle opties voor een efficiënte uitvoering van projecten in de rioolreconstructies en al het grotere werk. Zo beschikt de machine over een GPS machinebesturing en een overdrukcabine. Ook is de hoofdgiek met 1,5 meter verlengd om het werk goed uit te kunnen voeren. Daarnaast is de machine voorzien van extra functies om alle mogelijke hulpstukken te koppelen. Met de extra zwenkpomp blijft de machine snel en sterk in al haar werkzaamheden.

Veilig werken

De Kuiper Infrabouw zet zich 100% in voor veilig werken. Door de grote omvang van de machine, is zicht extra belangrijk. Daarom is de optie Skyview, met een 360 graden camerazicht, toegepast die ervoor zorgt dat de machinist alles goed kan zien rondom zijn machine. Dit draagt bij aan de veiligheid van collega's op het werk. Naast de Skyview is de machine voorzien van 2 extra lichtpakketten; Advanced LED+ en Pack Surround LED+. Met deze opties heeft de machinist, ook als het donker is, goed zicht op zijn werk. De standkachel zorgt ervoor dat de ruiten niet aanslaan, hierdoor hoeft de kraan niet stationair te draaien om helder zicht te krijgen. Met deze optie werkt de machinist niet alleen veilig en comfortabel, maar wordt ook omgevingshinder in de vroege morgen voorkomen.

Investeren in een schoner milieu

Met deze nieuwe graafmachine investeert De Kuiper Infrabouw in de toekomst met een schoner milieu, vooral nu CO2 reductie een codewoord is. Door de automatische motorstop blijft de graafmachine niet onnodig stationair draaien, waardoor onnodige uitstoot van uitlaatgassen wordt voorkomen. Verder is de machine voorzien van de zuinige Tier V motor in combinatie met AdBlue inspuiting en roetfilter. Hiermee voldoet de machine aan de nieuwste en hoogste emissienorm voor landmaterieel. Met deze vervangingsinvestering zet De Kuiper Infrabouw weer een stap in de goede richting voor een schoner milieu.