De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3049-fase-1.jpg

De Kuiper Infrabouw gaat 2021 van start met de uitvoering van P+R terrein Heinenoord

8 januari 2021 l De Kuiper Infrabouw is 2021 van start gegaan met de uitvoering van aanleg P+R terrein Reedijk te Heinenoord. Voor de vakantie zijn de nodige voorbereidingen getroffen, waardoor De Kuiper Infrabouw afgelopen maandag direct aan de slag kon gaan met de voorbelastingsfase.

Het in aanleg zijnde P+R terrein wordt gesitueerd aan de achterkant van het bestaande busstation. De P+R wordt ontsloten via de huidige aansluiting op de Reedijk en volgt dan een separate toegangsweg naar het parkeerterrein. Het doel van het P+R terrein is om forensen te stimuleren het openbaar vervoer te benutten voor woon-werkverkeer. Voor het overstappunt van buslijnen dient daarom voldoende parkeergelegenheid gecreëerd te worden. De ambitie van opdrachtgever Provincie Zuid-Holland is om het project zo duurzaam mogelijk aan te leggen.

Uitvoeringsfases

De werkzaamheden in deze 1e fase bestaan voornamelijk uit het bouwrijp maken van het huidige akkerland en het aanbrengen van de tijdelijke voorbelasting met zand ca. 6400m3.

Na het aanbrengen van de tijdelijke voorbelasting treedt een zettingsperiode in werking. De verwachting is dat De Kuiper Infrabouw de 2e fase aanvangt in medio september 2021.

Maatschappelijke thema’s bij aanbesteding

Bij de aanbesteding van dit project zette Provincie Zuid-Holland in op maatschappelijk verantwoord inkopen, duurzaamheid en circulair bouwen. Omdat De Kuiper Infrabouw zich veelvuldig bezighoudt met deze thema’s, wist ze bij de inschrijving de juiste invulling te geven aan het EMVI-plan. Dit had de gunning van deze opdracht tot gevolg.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden die De Kuiper Infrabouw uitvoert op dit project? Houd dan hier de projectpagina in de gaten!

Referentieprojecten
De Kuiper Infrabouw gaat 2021 van start met de uitvoering van P+R terrein Heinenoord - P+R Heinenoord geopend

P+R Heinenoord geopend

Op 16 november 2021 hebben gedeputeerde Frederik van Zevenbergen, wethouder Harry van Waveren en regiobestuurder Ben Dwars van Connexxion de nieuwe P+R te Heinenoord geopend. Dit gebeurde onder toeziend oog van het projectteam dat de nieuwe P+R gerealiseerd heeft.