De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
2954-project-a18-211-p9071756.jpg

De Bastide, een robuust project!

18 september 2020 l De nieuwe woonbuurt De Bastide in Meteren wordt voorzien van de nodige verbindingen en een ontsluiting naar een eiland dat onderdeel uitmaakt van de woonbuurt. De Kuiper Infrabouw realiseert niet alleen de verbindingen over water, maar ook de onderheide kademuur.

Robuust karakter

Er wordt volop gebouwd in de nieuwe woonbuurt De Bastide in Meteren. De Bastide maakt deel uit van het ontwikkelplan De Plantage en is een vervolg op de eerste fase. Deze nieuwe woonbuurt krijgt een stenig karakter wat vergelijkbaar is met oude vestingstadjes. Omdat De Bastide wordt omringd door een grachtengordel, moeten de straten en de ontsluitingen gerealiseerd worden door middel van 4 bruggen. Om het juiste karakter te realiseren, maakt ook de stenen kademuur onderdeel uit van het plan.

Verbinden en afscheiden

Voorafgaand aan de start van de uitvoering, heeft De Kuiper Infrabouw het plan volledig uitgewerkt in een constructief ontwerp. Daarna kon De Kuiper Infrabouw in augustus 2019 beginnen met de realisatie van de verkeersbruggen die een totale overspanning hebben van ruim 10 meter. De eerste 2 bruggen zijn inmiddels gerealiseerd. Het metselwerk van de derde brug wordt momenteel aangebracht.

Tegelijkertijd realiseert De Kuiper Infrabouw de gemetselde kademuur met een lengte van ca. 360 meter die zorgt voor de scheiding tussen land en water. De kademuur is onderheid en wordt volledig in het werk gestort. Het metselwerk zorgt voor een fraaie afwerking die past in de sfeer van de openbare inrichting.

De Kuiper Infrabouw zal naar verwachting de vierde brug opleveren in oktober 2020. Dit robuuste project wordt afgerond in december 2020.