De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl
3516-beeldbank-de-kuiper-9.jpg

#Blog 2 Kiezen voor een ontwerpende aannemer. Hoe wordt je project aangepakt?

20 mei 2022 l In de vorige blog gaven we u meerdere redenen waarom u zou kiezen voor een ontwerpende aannemer. Als u voor ons kiest dan gaan we samen aan de slag. Hoe we dit aanpakken leest u in deze blog.⬇

STAP 1 UW EISEN EN WENSEN

Een goed ontwerp begint bij een analyse van de eisen en wensen van de klant. Op een slagvaardige manier verdiepen wij ons in uw vraagstuk en brainstormen we tegelijkertijd al over mogelijke ontwerpoplossingen. Ondanks de voortvarende aanpak werken we gestructureerd en laten we met behulp van een eisenanalyse zien dat alle eisen en wensen van u en de betrokken stakeholders in het ontwerp verwerkt zijn.

STAP 2 ONDERZOEKEN  

De basis voor een goed ontwerp zijn de onderzoeken van de bestaande situatie. Hiermee wordt het ontwerp volledig op de omgeving afgestemd. Met behulp van een digitale-terrein-meting of Point Cloud meting wordt het projectgebied 3D in kaart gebracht. Door gebruik te maken van de meest geavanceerde ontwerpsoftware zijn we in staat om veel voorkomende raakvlakken zoals; kabels en leidingen, (bestaande) bebouwing en ontwerpen van derden direct in het 3D model te integreren. Om u volledig te ontzorgen voeren we, in samenwerking met vaste partners, conditionerende onderzoeken uit zoals sonderingen, bodemkwaliteit en Flora & Fauna scans.  

STAP 3 ONTWERP

Na het verzamelen van eisen en wensen, de eisenanalyse en de (eerste) onderzoeken gaan we aan de slag met het ontwerpen. U wordt actief betrokken in iedere ontwerpfase om tot een gedragen ontwerp te komen. Dit kan bijvoorbeeld tijdens een 3D ontwerpsessie waarbij uw team ‘live’ in het 3D model meekijkt en belangrijke ontwerpkeuzes besproken worden. Gedurende het gehele ontwerptraject is het actuele BIM model te raadplegen in onze 3D viewer.

STAP 4 PRAKTIJKTOETS

Om een realistisch ontwerp op te stellen, voeren we in iedere ontwerpfase een praktijktoets uit. De kans is namelijk bijna 100% dat we uw oplossing al eerder succesvol gerealiseerd hebben. Een interne ervaringsspecialist toetst voor iedere ontwerpoplossing de doeltreffendheid, het materiaalgebruik en de beoogde bouwwijze. Zo bent u altijd gegarandeerd van de uitvoerbaarheid van het ontwerp.

WAT IS DE MEERWAARDE?

In vergelijking met een traditioneel ontwerpproces biedt onze aanpak de meerwaarde van een soepele uitvoering, gevoel van partnerschap en een betere sturing op realisatiekosten tijdens de ontwerpfase. 

WAT KOST HET?

Iedere ontwerpkeuze heeft gevolgen voor de kosten. Hoe we deze kosten beheersen en uw budget zo efficiënt mogelijk inzetten? Dat leest u in de derde blog.

Bekijk hier onze projecten!

Wilt u meer weten over ons als ontwerpende aannemer? Neem dan contact op met Arjan de Kuiper via telefoonnummer 085-0409700 of via e-mailadres a.dekuiper@dekuiperinfrabouw.nl. Hij vertelt u er graag meer over!

 

 

 

3521-bedrijfsfotos-de-kuiper-infrabouw-40.jpg