De Kuiper Infrabouw
De Kuiper Infrabouw
Wiedhaak 20
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
085 - 040 97 00 - info@dekuiperinfrabouw.nl

Tweede ontsluitingsweg ludiek geopend!

Wethouder Johan Quik heeft donderdag 16 mei de tweede ontsluitingsweg van Arkel feestelijk geopend door met een brandweerwagen bij de weg aan te komen. Vervolgens gaf hij toegang tot de ontsluitingsweg door met een grote schaar een lint door te knippen.

Topprestatie in korte tijd

De ontsluitingsweg vormt een verbinding tussen het Hoefpad en de dijk. In samenwerking met De Kuiper Infrabouw en Adviesbureau Adcim is de weg het afgelopen jaar aangelegd. "Het heeft even geduurd, maar de weg is echt een aanwinst voor het dorp", aldus wethouder Johan Quik. "Deze ontsluiting maakt Arkel veiliger en zorgt voor een betere spreiding van het verkeer in het dorp. De betere bereikbaarheid van Arkel is zeker ook van belang voor de hulpdiensten bij calamiteiten."

Zettingsarme constructie

Aangezien de nieuwe constructie volledig in een dijklichaam en een zettingsgevoelige bodem aangelegd is zijn er in het ontwerp een aantal zettingsremmende maatregelen genomen. De gehele hellingbaan is opgebouwd uit een duurzame EPS constructie. Middels bijna 6000 kubieke meter EPS worden zettingen tot een uiterst minimum beperkt. Daarnaast zijn er in plaats van lange taluds stalen damwanden aangebracht als grondkering. Deze kering in combinatie met betonnen deksloven en een voertuigkerende leuning borgen maakt de hellingbaan een toekomstbestendige oplossing!